Ananászos banánfagyi cukor, tejtermék és glutén nélkül

A fagyi nehéz kérdés, ha (egészség)tudatosan szeretnénk táplálkozni. Elég nehéz ugyanis kikerülni az aromákat, színezékeket, cukrot és egyebeket, ha engedünk a hideg nyalat csábításának. Ha pedig tejmentes megoldást keresünk, vagy általában véve kerüljük az állati eredetű összetevőket, még nehezebb dolgunk van.

De nincs minden veszve, mert néhány egyszerű hozzávalóból, pár perc alatt lehet készíteni finom, szép, színes fagyikat. Ez egy alaprecept, kedved szerint variálhatod. Most kék spirulinát használtam, mert egy szép, hűsítő, világoskék árnyalatot szerettem volna kreálni, de használhatsz céklaport a piros, acait a rózsaszín/lila színért, bátrabbak pedig kipróbálhatják a sima spirulinát a méregzöld fagyiért. 🙂 És persze ki is hagyhatod a porokat, de nekem két indokom is van mellettük: nem csak szép színt, de plusz beltartalmi értéket is adnak a fagyinak, és a szép színeket mindenki imádni fogja. Ki sem találják, hogy ez amolyan egészséges fagyi. 🙂

Hozzávalók 3 főre:

3 banán

1 dl 100%-os ananászlé

1 csapott kávéskanálnyi kék spirulina por

Áfonya, ribizli, kókuszchipsz díszítéshez

Elkészítés:

A banánokat karikázd fel, és tedd a fagyasztóba 2-3 órára. Ha keményre fagyott, borítsd egy nagy teljesítményű turmixgépbe, öntsd rá az ananászlevet, tedd hozzá a kék spirulinát, és az egészet turmixold krémesre. Porciózd ki tálkákba, és ízlésed szerint díszítsd a tetejét.

Tipp: Ha nincs olyan géped, ami elbír a fagyott banánnal, vagy nagyon sietsz, akkor megfordíthatod a munkafolyamatot: fagyasztás nélkül turmixold össze a hozzávalókat, és a gyümölcsös pépet tedd a fagyasztóba amíg kicsit besűrűsödik. Így is működik a dolog, de az A verzió krémesebb, testesebb állagot ad a fagyidnak.

Az evés öröm, a főzés varázslat.

Szeretettel:

A.