Avokádósaláta, kicsit másképp

Váratlan vendégek. A meglepetés erejével hatnak, néha kényelmetlen helyzetbe hoznak… de mi szeretjük a kihívásokat, és szeretjük őket is. (Kvázi) üres hűtő ide vagy oda, olyan nincs, hogy semmi kaja nincs! 🙂

Néhány érett avokádó, egy bontott üveg aszalt paradicsom, fél gránátalma és néhány darabka maradék zöldség… Ez lett belőle. 🙂

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 db érett avokádó

1/2 lime leve

4 db aszalt paradicsom

4 db koktélparadicsom

1/2 gránátalma

1 darabka kígyóuborka (kb 8-10 cm hosszú)

1 darabka sárgrépa (kb 8-10 cm hosszú)

1 darabka kaliforniai paprika

Frissen őrölt bors (opcionális)Elkészítés:

Az avokádókat hosszában félbevágjuk, óvatosan kettészedjük őket, a magokat eltávolítjuk, de a héjat rajtuk hagyjuk. Meglocsoljuk a lime levével. Az aszalt paradicsomokat felkockázzuk, és az avokádó csónakok üregét kibéleljük velük. A kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk, a répából és az uborkából vékony csíkokat szelünk (spirálozóval vagy éles késsel), a fél gránátalma magjait kikaparjuk. A koktélparadicsomokat beültetjük középre, és a többi hozzávalót tetszésünk szerint elrendezzük az avokádókon. Ha a lime elég lédús volt, akkor só nem kell az ételhez, elég ízes lesz önmagában is. Fogyasztás előtt egy kevés frissen őrölt borssal érdemes megbolondítani, és a salátát csak simán kanalazzátok ki a héjból. Köretnek is nagyszerű, de egy forró nyári napon, könnyű vacsoraként önmagukban is elegendők a csónakocskák. Jó étvágyat! 😉

Az evés öröm, a főzés varázslat.

Szeretettel:

A.