Kesuvajas fehérjeszelet sós csokimázzal

Jól jöhet a háznál egy csomag adalékanyag-mentes, növényi fehérjepor, ha épp fogyni szeretnél. Isteni Low carb sütiket és palacsintákat lehet ugyanis készíteni vele. A liszt egy részét fehérjeporral helyettesítve jelentős mennyiségű szénhidrátot spórolunk, a süti állaga mégis elég masszív lesz, laktató és finom. A zserbónál is mutattam már egy példát erre, most pedig egy kesuvajas, sós csokimázas fehérjeszelettel készültem Nektek, ami nem csak sütiként, de akár edzés utáni fehérjepótlásként vagy hosszú útra magunkkal csomagolható, tápláló elemózsiaként is megállja a helyét.

KESUVAJAS FEHÉRJESZELET SÓS CSOKIMÁZZAL

Hozzávalók 4 szelethez

Az alaphoz:
4 evőkanál kesuvaj
2 púpos evőkanál növényi fehérjepor (én rizsfehérjét használtam)
1 evőkanál (gluténmentes) zabliszt
2-3 evőkanál juharszirup
2 evőkanál növényi tej
2 teáskanál szőlőmag olaj
1 teáskanál vanília őrlemény vagy esszencia
1 csipet só

A csokimázhoz:
¼ tábla cukormentes étcsoki
½ evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál kesuvaj
1 csipet só

 

Elkészítés

Az alaphoz egy nagy keverőtálban alaposan keverjük össze az alapanyagokat. Akkor jó az állaga, ha összeáll egy tömbbe, és szépen elválik az edény falától. A száraz és nedves hozzávalók aránya minimális mértékben változhat a fehérjepor minőségétől függően. Ha túl száraznak érzed, adj hozzá egy kicsit több növényi tejet, ha túl nedves, adagolj hozzá még egy kevés fehérjeport. 10 percre tedd a fagyasztóba, majd egy sütőpapírral letakart vágódeszkára lapítsd ki a masszát. Egyengesd el szép téglalap formájúra, kb. egy ujjnyi magas legyen. Majd egy éles kés segítségével vágd négy egyenlő téglalapra. Mehet vissza a fagyasztóba, amíg elkészül a csokimáz: gőz fölött olvaszd fel a csokit a többi hozzávalóval együtt. Ha kész, vedd ki a fehérjeszeleteket a fagyóból, és mártogasd bele őket a csokiba. Hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba téve várd meg, amíg a csoki teljesen megszilárdul rajta, és máris fogyasztható. Jó étvágyat!

Az evés öröm, a főzés varázslat.
Szeretettel:
A.