Kókusztejes banánturmix quinoával és macával

Nem túlzás, ez a turmix egy tökéletes reggeli. A banán, a quinoa és a maca gyökér olyan nagyszerű triót alkot, ami egyszerre tölti fel a szervezetet a legfontosabb makro- és mikrotápanyagokkal, így jó sokáig tele leszel energiával, a hízástól mégsem kell tartanod. A hab a tortán pedig az, hogy nagyon, de nagyon finom. 

A maca gyökérről egy egész cikket írtam már, amiben minden tudnivaló benne van, ezért most csak röviden foglalom össze. A maca kétség kívül a természet ajándéka: mindenféle mellékhatás nélkül harmonizálja az emberi hormonrendszert, így enyhe hormonális zavarok esetén akár megoldást is jelenthet. Mivel nem növeli vagy csökkenti a hormonok mennyiségét, hanem harmonizálja azokat, ezért megelőzésként is kiváló, érdemes tehát rendszeresen fogyasztani.

A quinoa szintén értékes növény, feltölti a szervezetet kalciummal, vassal, magnéziummal és B vitaminokkal. Igazi gyógyír túlterhelt idegrendszerünk számára. A puffasztott változatot azért szeretem, mert nem veszítek időt a főzéssel, csak fogom a zacskót, és egy-két evőkanálnyi finom golyócskával megszórom a turmixom, a levesem, a salátám vagy a főzelékem tetejét.

A banán szintén értékes magnézium forrás, így a quinoával együtt már komoly dózist biztosítunk szervezetünk számára, ami jót tesz az idegrendszernek, a szív-érrendszernek és az izomműködésnek is. A banán további előnye, hogy elég édes önmagában is, így nem szükséges semmilyen plusz édesítő módszert alkalmazni, illetve elég kalóriával látha el testünket ahhoz, hogy ebédig frissek, üdék, kiegyensúlyozottak legyünk, gyomorkorgás nélkül.

Hozzávalók (egy személyre):

1 banán
2 dl kókusztej
1 teáskanál maca gyökér por
2 evőkanál puffasztott quinoa

Elkészítés:

A banánt, a kókusztejet és a macát turmixold össze, majd öntsd pohárba, és szórd meg a tetejét a puffasztott quinoával. Jó étvágyat!

Az evés öröm, a főzés varázslat.
Szeretettel:
A.