Mindenmentes “túró”torta

Allergia, intolerancia, fogyókúra, krónikus időhiány… nem számít! Elő az Ínyencfitnesz-féle “túró”tortával, és a probléma máris megoldva. ?

Nincs az összetevők között se tejtermék, se gluténtartalmú alapanyag, nem tartalmaz a torta se cukrot, se tojást, se más állati eredetű összetevőt. Nem kell sütni sem, csak villámgyorsan összekevered, összeöntöd, és mehet a hűtőbe, így az elkészítési ideje nem több 10-15 percnél (igen, a díszítéssel együtt ? ). És az már csak a hab a tortán, hogy az íze és az állaga tökéletesen visszaadja a túrótorta hangulatát. ?

Hozzávalók (egy 18 cm átmérőjű tortához):

A “piskótához”:

9 evőkanál GM zabpehely

1 púpos evőkanál kókuszliszt

2 evőkanál kókuszolaj

7 evőkanál víz

A “túró”krémhez:

3,5 dl kókusztejszín

1 púpos evőkanál kókuszliszt

2 csapott evőkanál útifűmaghéj

4-5 evőkanál juharszirup (nekem elég volt 4)

1/2 kezeletlen citrom reszelt héja

1 teáskanál vanília kivonat

Pár csepp citromlé ízlés szerint

1 csipet só

A díszítéshez:

Kandírozott narancshéj és szárított rózsaszirom (A narancshéj az ízéhez is sokat hozzátesz, így azt nem érdemes elhagyni, a rózsaszirom viszont elhagyható, ha épp nincs kéznél.)

Elkészítés:

A tortaformád aljára vágj sütőpapírból egy megfelelő méretű kört, és pár csepp kókuszolajjal “ragaszd oda” a forama aljához. A “piskóta” összetevőit tedd turmixgépve, és turmixold addig, míg teljesen egynemű nem lesz. Egyengesd el a masszát a tortaforma alján, egy kanál segítségével szépen tömörítsd össze, és simítsd el a tetejét. A “túró”krém összetevőit tedd egy keverőtálba, alaposan keverd össze, majd öntsd a tortaformába, és egyengesd el a tetejét. Díszítsd fel a tortát, és tálalás előtt tedd a fagyasztóba 25 percre (vagy sima hűtőbe 1-2 órára). Ugye milyen egyszerű? ?

Az evés öröm, a főzés varázslat.

Szeretettel:

Ancsi