Vegán burger

Ez a burger recept szerepelt már a blogon, de akkor egy hosszú, kifejezetten a gyermekek (húsmentes) táplálásáról szóló cikk része volt. Mivel azonban ez a recept nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is abszolút nyerő, megérdemli a kiemelést. Íme, így készül az egyik kedvenc vegán burgerem. 🙂


Hozzávalók 5-6 db burgerhez 

A hamburger pogácsákhoz:
1 konzerv bio vörösbab
½ bögre quinoa
⅓ fej vöröshagyma
7 db aszalt paradicsom
Ízlés szerint só, fokhagyma
2 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál viz (+a quinoa főzéséhez)

Az összeállításhoz:
5-6 db hamburger zsemle (ahány pogácsát késztettél a masszából)
2 avokádó csíkokra vágva, 1 citrom levével meglocsolva
1 lilahagyma, karikákra vágva
2 paradicsom, karikákra vágva
3-4 marék bébispenót
5-6 db salátalevél
Házi ketchup, mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A quinoát folyó víz alatt, apró lyukú szűrőben mossuk át nagyon alaposan, majd kétszeres mennyiségű vízzel tegyük fel főni.

 

Amikor a quinoa megfőtt, a hamburger pogácsák összes hozzávalóját tegyük turmixgépbe (a konzerv levét természetesen öntsük le előbb), és pépesítsük addig, míg kellően egynemű nem lesz. Ha maradnak benne nagyobb darabok, az nem baj, a lényeg az, hogy gombócokat tudjunk gyúrni a masszából.

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a pogácsákat. (Gyúrj a masszából 5-6 db egyforma méretű golyót, és lapítsd ki burger pogácsa formájúra.), és kb 15-20 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Ha kisültek a pogácsák, állítsuk össze a hamburgereket, és salátával/sültkrumplival tálaljuk.

Jó étvágyat!

Az evés öröm, a főzés varázslat.
Szeretettel:
A.